Informatie voor papa

Thuis of in het ziekenhuis?
Gaat je partner thuis of in het ziekenhuis bevallen? In Nederland bevallen veel gezonde zwangeren thuis met een verloskundige. De verloskundige is zo opgeleid dat ze een bevalling optimaal kan begeleiden. Zij bepaalt ook of het verantwoord is om thuis te bevallen. Als er complicaties zijn, dan zal je partner naar het ziekenhuis moeten voor de bevalling.
Probeer je partner positief te ondersteunen
Bevallen is een hele klus, die het uiterste van je partner vraagt. Je kunt haar ondersteunen door te vragen wat ze graag wil: wat drinken, een nat doekje op het voorhoofd, een massage etc. Als jullie het prettig vinden, kunnen jullie ook gebruik maken van de VIP van Groene Kruis Kraamzorg. Hierbij worden jullie geholpen om ontspannen thuis te bevallen. Misschien vind je het wel leuk om te helpen met de geboorte van je kind of kun je de navelstreng doorknippen. Overleg dit met de verloskundige.
Filmen of fotograferen
Sommige mensen vinden het leuk om de bevalling later nog eens terug te zien op foto of op film. Bespreek dit vooraf samen met je partner en tref indien nodig voldoende voorzorgsmaatregelen (opgeladen batterijen, lege bandjes, schakel eventueel iemand in om de foto’s/film te maken als je er zelf ook op wilt).

Volg ons

Volg ons op Facebook.
Zo blijf je ook nog eens op de hoogte
van het laatste nieuws rondom onze kraamzorg.

Contact

24/7 Bereikbaar
+31 (0)88 9094000

Je kunt ons ook een email sturen naar het volgende adres:
kraamzorg@mgzl.nl  Wij zullen zo snel mogelijk reageren!

Bedankt voor je interesse in Groene Kruis Kraamzorg  

Wij zijn nu onderdeel van Geboortezorg Limburg

Dé gespecialiseerde zorgverlener voor zwangerschaps- en kraamzorg in heel Limburg. Al generaties lang helpt Geboortezorg Limburg ouders en baby’s aan een zo goed mogelijk begin van hun leven samen. Dat doen we met gediplomeerde, persoonlijk betrokken en enthousiaste kraamverzorgenden. 

Bezoek de website van Geboortezorg Limburg voor meer informatie en om je in te schrijven: