De kraamtijd

Regelen en rust nemen

Er komt veel op je af om te regelen (geboortekaartjes, aangifte bij de gemeente binnen drie dagen, maar ook de boodschappen enzovoorts). Dit kan ook voor jou vermoeiend zijn. Probeer dan om samen met je partner een middagdutje te doen. Voor een bevalling krijg je in Nederland twee dagen vrij (de dag van de bevalling en de dag erna).

Leren van de kraamverzorgende
Probeer in die eerste dagen ook zoveel mogelijk te leren van de kraamverzorgende, bijvoorbeeld het verschonen van de baby, in badje doen etc.
Kraambezoek
Plan het kraambezoek buiten het rustuurtje om, en vraag je bezoek ook om ’s avonds niet te lang te blijven zitten. Jullie hebben je rust hard nodig!
Zeker de eerste dagen is het handig om het bezoek zoveel mogelijk te plannen als de kraamverzorgende er is. Zij kan jullie dan zoveel mogelijk ondersteunen.

Volg ons

Volg ons op Facebook.
Zo blijf je ook nog eens op de hoogte
van het laatste nieuws rondom onze kraamzorg.

Contact

24/7 Bereikbaar
+31 (0)88 9094000

Je kunt ons ook een email sturen naar het volgende adres:
kraamzorg@mgzl.nl  Wij zullen zo snel mogelijk reageren!

Bedankt voor je interesse in Groene Kruis Kraamzorg  

Wij zijn nu onderdeel van Geboortezorg Limburg

Dé gespecialiseerde zorgverlener voor zwangerschaps- en kraamzorg in heel Limburg. Al generaties lang helpt Geboortezorg Limburg ouders en baby’s aan een zo goed mogelijk begin van hun leven samen. Dat doen we met gediplomeerde, persoonlijk betrokken en enthousiaste kraamverzorgenden. 

Bezoek de website van Geboortezorg Limburg voor meer informatie en om je in te schrijven: