Voor de geboorte

Praat met je partner
Bij je partner gebeurt tijdens de zwangerschap ontzettend veel. Ze kan moe zijn, of misselijk, vocht vasthouden, dik worden …. En door hormoonveranderingen kan ze emotioneler reageren dan je gewend bent. Probeer hier begrip voor op te brengen.
Voor jou is het aanstaande vaderschap ook niet niks. Zeker de eerste maanden, als er nog geen zichtbare veranderingen zijn bij je partner, is alles nog abstract en is het aanstaande vaderschap misschien nog een vreemde gewaarwording. Dit is niet gek.
Het kan ook voorkomen dat je je bezorgd voelt, of twijfels hebt over hoe je leven zal zijn na de geboorte van de baby. Deze gevoelens zijn normaal en gaan meestal wel over. Bespreek dit samen.
Lees alvast wat boeken om meer te weten te komen over de zwangerschap en de bevalling
Door te lezen over de zwangerschap en bevalling, begrijp je je partner beter en ben je goed voorbereid op wat je te wachten staat. Zo kun je je partner goed begeleiden tijdens haar zwangerschap en blijf je zelf betrokken.
Ga samen naar een zwangerschapscursus
Een cursus is een prima plek om ervaringen uit te wisselen met andere zwangeren en hun partner. Je kunt er ook terecht met vragen over de zwangerschap en bevalling én je leert er veel over de baby.
Er zijn cursussen waar je partner alleen aan kan deelnemen, maar er zijn ook cursussen die jullie samen kunnen doen.
Kijk voor meer informatie op www.groenekruis.nl/ledenorganisatie
 Ga mee naar de controles bij de verloskundige

Tijdens het bezoek aan de verloskundige worden allerlei controles uitgevoerd. Ook wordt er naar het hartje van de baby geluisterd. Dit is ook leuk voor jou, dat maakt de zwangerschap voor jou ook wat reëler. Verderop in de zwangerschap controleert de verloskundige hoe de baby in de buik ligt; dit kan ze jou ook laten voelen.

Maak contact met de baby in de buik
Contact maken met de baby in de buik doe je bijvoorbeeld door de buik te masseren en de baby te voelen bewegen. Vanaf de 23e week kan de baby reageren op geluiden van buitenaf. En wanneer je je hoofd tegen de buik aan legt, kan je soms zelfs de hartslag beluisteren.
Naam verzinnen

Ga samen aan de slag met het verzinnen van een leuke naam, het inrichten van de babykamer en de aanschaf van andere leuke babyspulletjes.

Regel samen met je partner vóór het einde van de vierde maand van de zwangerschap de kraamzorg

Ga meteen naar het aanmeldformulier van Groene Kruis Kraamzorg.

Volg ons

Volg ons op Facebook.
Zo blijf je ook nog eens op de hoogte
van het laatste nieuws rondom onze kraamzorg.

Contact

24/7 Bereikbaar
+31 (0)88 9094000

Je kunt ons ook een email sturen naar het volgende adres:
kraamzorg@mgzl.nl  Wij zullen zo snel mogelijk reageren!

Bedankt voor je interesse in Groene Kruis Kraamzorg  

Wij zijn nu onderdeel van Geboortezorg Limburg

Dé gespecialiseerde zorgverlener voor zwangerschaps- en kraamzorg in heel Limburg. Al generaties lang helpt Geboortezorg Limburg ouders en baby’s aan een zo goed mogelijk begin van hun leven samen. Dat doen we met gediplomeerde, persoonlijk betrokken en enthousiaste kraamverzorgenden. 

Bezoek de website van Geboortezorg Limburg voor meer informatie en om je in te schrijven: